tirsdag 4. september 2012

Aspekter om Edinburgh Internationella Film Festival

Edinburgh Internationella Film Festival välkomnar filmskapare från hela världen för en 11 dagar lång hyllning till världens filmer.

Under de första åren av filmfestivalen var det helt och hållet fokus på dokumentärfilm. Allt eftersom åren gick har dock omfattningen av filmfestivalen utökats med fiktiva filmer och mer abstrakt arbete.
Numera kan film fans och kritiker njuta (eller inte) av en mängd olika filmverk från kortfilmer till långfilmer, animerade arbeten, dokumentärer till musikvideor och även filmer med ingen rörlig bild, som vi bevittnade i år!

Brittisk film kan man lita på att ge konstiga och underbara filmer från komedi till skräck (och svart komedi) till biofilmer. Ändå finns det en rad internationella filmer du kan förvänta dig att se på festivalen, det är olika från år till år.

Vår stad har en lång film och teater tradition och har ett imponerande antal biografer och teatrar. Edinburgh Internationella Film Festival är baserad i Edinburgh Filmhouse på Lothian Road, stadens ledande artistiska filmhus.

Tanken bakom detta är att visa upp mångfalden i våra biografer och teatrar och för att publiken, som alltid består av både lokalbefolkningen och besökare från andra håll, att uppskatta film i sin traditionella och moderna form.

Filmvisningar är inte bara om att sitta ner och njuta av en tvåtimmars film i en full bio. Regissörer, producenter och ibland aktörer är ofta närvarande för att prata med publiken från framsidan av bion eller delta i en frågestund. Som ett resultat har den stora majoriteten av gästerna ett genuint intresse för film som en konstform än en fallenhet för popcorn och flera explosioner.

Royal National Hotel London

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar